phone: +420 776 223 443
e-mail: support@londoncreative.co.uk

Monday, April 23, 2012

China Market Open To Malaysian Bird's Nest Entrepreneurs - Noh

KUALA LUMPUR, April 19 (Bernama) - The China market is open to Malaysian bird's nest entrepreneurs wishing to export their products to the country, says Agriculture and Agro-Based Industry Minister Datuk Seri Noh Omar.

However, they must possess the Veterinary Health Mark (VHM) from Veterinary Services Department, Veterinary Health Certificate from the Health Ministry and Radio Frequency Identification (RFID), a system to detect the origin of bird's nests.

"The government imposed the three main conditions as proactive measure to ensure that products exported to China are of high quality," he told reporters after opening the 6th International Discus Show Malaysia 2012 here Thursday.

The conditions were to protect them from being caught in the smuggling of birds' nests adding the industry had to be assisted to prevent losses to all parties.

Noh also denied a claim by 200 entrepreneurs in a Chinese newspaper recently that the export of bird's nest was monopolised by certain companies.

--BERNAMA

0 comments:

Tee Yong: Stop speculating on bird’s nest export issue

PUTRAJAYA: Deputy Agriculture and Agro-based Industry Minister Datuk Chua Tee Yong dispelled fears that only one company will be given the monopoly to export bird's nest to China. He said the assumption was unfounded because China would not want only one company sending bird's nest to the country.
“We believe they would like to have choices.
“China is our major buyer, so it is important that we fulfil their requirements,” he said, adding that this included having a list of companies and not just one.
Speaking to newsmen after a meeting with a delegation from the Zhanjiang Foreign Affairs Bureau here, Chua said bird's nest producers and exporters should stop speculating.
“The draft protocol on the entry of the product into China is still being discussed between the two countries.
“Speculating and jumping to conclusion that only one company will be appointed to handle the export is not going to help.
“We must understand that our goal is to settle the market access problem and as such we must fulfil what China needs,” he said.
Chua also said it was not fair to accuse the ministry for the delay in signing the export protocol.
“We cannot rush them (into agreeing on the protocol) because they have to look into their requirements such as the safety issues,” he said.
On the meeting, Chua said Zhanjiang deputy mayor Chen Anming who headed the delegation had extended a proposal to Malaysia to participate in its agricultural industrial park project.
“They felt Malaysia could gain a lot by participating in the project as Zhanjiang is located near Southeast Asia,” he said.


SUMBER

0 comments:

Sunday, April 15, 2012

Penternakan Serangga!!

Pernah tak anda terpikir sejauh mana sumber makanan bagi burung walet akan berterusan?? Ya,perkara sebegini tidak dapat kita jangkakan apa yang akan terjadi nanti. Namun, tuhan telah memberi setiap hambanya akal fikiran supaya dapat kita berfikir dan mencari jalan penyelesaiannya.

Sebelum ini kita hanya tahu penternakan hanya untuk burung walet, tetapi sumber makanannya, yakni serangga-serangga kecil didapati daripada tumbuhan-tumbuhan hijau yang berkembang mekar di setiap pelosok negara kita. Dengan sifatnya si walet yang berterbangan bebas tanpa henti hampir satu hari (keluar selepas subuh dan pulang sebelum/ketika maghrib) demi mencari sumber makanannya. Si walet sanggup terbang 90km (45km pergi, 45km balik) satu hari supaya mereka tidak kebuluran.

Namun kini, permasalahan itu dapat diatasi tanpa perlu si walet terbang terlalu jauh demi 'sesuap nasi' untuk terus menghasilkan sarang-sarang yang berkualiti. Serangga yang dulunya didapati dari tumbuhan-tumbuhan hijau kini sudah boleh diternak!! YA!! boleh DITERNAK!! sudah pasti ramai yang tertanya-tanya betul ke??macam mana tu??mustahil lah...Telah TUHAN jadikan kita manusia agung yang berakal fikiran untuk mencari dan menterjemahkan penyelesaiaannya. ini sekaligus dapat memikat lebih banyak walet datang menghampiri RBW kita dan terus menginap di situ. Di sini saya kongsikan sedikit sisipan daripada projek penternakan serangga yang berjaya. Untuk mengetahui dengan lebih detail boleh teru hubungi saya.... 013-22.77.0.60 Rahimi


 Bancuhan resepi makanan serangga


Bancuhan menghasilkan larva @ ulat (macam ulat sampah tp berbeza)


Larva @ ulat tadi bertukar menjadi kepompong



Bancuhan resepi menjadi kering dan habis serta banyak kepompong yang dihasilkan dan telah bertukar menjadi serangga


Hasil serangga yang telah dituai @ harvest @ panen


1 comments:

Malaysia to sign bird's nest deal with China

KUALA LUMPUR - Malaysia will sign a draft protocol with China to resume bird's nest export to China which was halted last year over a safety concern.
Agriculture and Agro-based Industry Minister Noh Omar was quoted by state news agency Bernama as saying on Sunday that both countries will sign the protocol as they have agreed on three key conditions in the latest negotiation.
Malaysian bird's nest exporters are required to get certifications from the Health Ministry and the Veterinary Department and an identification from the Multimedia Commission that traces the origin of the bird's nests through radio frequency to ensure that the edible bird's nests are authentic and safe for consumption.
The ministry could not confirm when the draft protocol would be signed.
Edible bird's nests, made of the secretion from the salivary glands of swiftlets, has been used traditionally in Chinese cooking for centuries.
China banned bird's nests imports from Malaysia  one of the world's largest bird's nests producers, after it found last July excessive nitrite in counterfeit blood nests, a rare kind of bird' s nests.
Noh said the ban caused Malaysia's bird's nest market price to plunge sharply.
Many traders also had difficulties servicing their bank loans, he added.

SUMBER

0 comments:

Saturday, April 14, 2012

Misi!!

  1. Memastikan industri burung walet ini boleh diceburi oleh semua rakyat walaupun bermodalkan kewangan yang sedikit
  2. Membantu Rumah Burung Walet (RBW) yang tidak dan kurang berjaya pulih seperti yang diharapkan (dengan berkat dan keizinan daripada ALLAH SWT)
  3. Berkongsi ilmu tentang industri tanpa mengira siapa pun
  4. Berterusan menjalankan R&D dan menambahkan ilmu,pengetahuan dan pengalaman bersama-sama.

0 comments:

Visi!!

"Where your swiftlet dreams come true"

0 comments:

Repair RBW Kedah!!!



RBW Northern Malaysia ataupun utara tanah air ini telah pun dijalankan beberapa pengubahsuaian bagi memantapkan lagi keadaan RBW tersebut.
Beberapa pengubahsuaian yang dijalankan bertujuan untuk menetapkan atau stabilkan suhu dan kelembapan dalaman RBW tersebut sekaligus menarik begitu banyak populasi walet menetap dan bersarang di dalamnya.
Selain itu, sedikit touch up terhadap sistem audion dijalankan dan penukaran suara yang cukup mantap memberikan impak yang sangat positif.

Alhamdulillah, berkat rezeki dan keizinan daripada NYA, dari hari ke sehari, RBW ini menunjukkan perkembangan yang sangat positif. Hasil pemantauan daripada owner selepas RBW menjalani pengubahsuain, beliau menyatakan sangat bersyukur dan berpuas hati kerana peningkatan dari segi populasi walet yang bertambah cukup banyak dan pesat serta penambahan sarang yang begitu banyak. Setelah dirujuk dan ditanya kepada beberapa rakan,jabatan veterinar dan juga consultant yang lain, makluman yang didapati oleh owner RBW mengatakan RBW nya telah mencapai tahap RBW yang sangat berjaya seperti mana yang telah saya maklumkan kepada beliau juga.

Mudah-mudahan, berkat kejujuran dan kesungguhan yang ditunjukkan oleh owner RBW tersebut beserta tunjuk ajar daripada pihak yang benar, dapat membuahkan hasil yang lebih lumayan. RBW tersebut tidak perlu lagi untuk menjalani sebarang pengubahsuain dan telah saya maklumkan kepada beliau, beliau hanya perlu menjaga ke stabilan RBW yang telah diwujudkan itu serta memastikan terhindar daripada haiwan perosak & pemangsa.

Kepada yang berminat untuk mendapatkan khidmat kami, boleh hubungi seperti nombor dan emel yang tertera di dalam laman ini dan juga video ini..

Sekian, Terima kasih

p/s: enjoy the video!!!amin....















0 comments:

Wednesday, April 11, 2012

Projek Perkongsian RBW di Kuala Selangor!!!

Alhamdulillah, beberapa projek rumah burung yang sedang dalam pembinaan kini sudah memasuki fasa akhir dan ada yang telah mula beroperasi dan juga akan beroperasi dalam masa terdekat. Pihak saya kini bersedia untuk memulakan projek perkongsian terbaru atau rbw ke4 yang akan dibina di Kuala Selangor, Selangor (gambar dan lokasi akan di'update' kemudian).

Jumlah penyertaan yang dijual terhad kepada 75% sahaja bersamaan dengan RM4000 = 1% dan jumlah minima penyertaan adalah RM20k = 5%. Peserta akan diberi 1 set produk air sarang burung yang berharga RM308 dan kursus percuma (RM350.00) yg akan diadakan kelak.

Jangkaan pembinaan akan dimulakan pada bulan 6 atau dengan kadaran segera(mengikut perkembangan daripada dana pihak perkongsian) dan pihak saya amat mengalu-alukan mana-mana individu yang berminat agar dapat menghubungi saya  013-22.77.0.60 (Rahimi - Ipoh/KL)atau 013-5846101 (Hisham - Kulim/Utara).

2 comments:

Perkongsian Rumah Burung Walet Kelantan!!!

Sebuah rumah kedai yang telah diubahsuai menjadi rumah burung berhadapan Balai Islam Lundang, Kota Bharu dengan keluasan 20 x 80 x 2 tingkat dan telah mempunyai sarang dan telur anggaran >100 sarang kini ditawarkan untuk perkongsian.
Harga yg ditawarkan adalah RM60k sahaja pada perkongsian 40%.. sekiranya ada individu yg berminat boleh datang sendiri untuk membuat lawatan dan penerangan lanjut.. Tuan punya rumah memerlukan modal tambahan untuk membina & menyiapkan projek rbw di tempat lain.. harap maklum
 
Kepada yang berminat boleh hubungi saya dengan segera selagi belum disambar orang lain 013-22.77.0.60 Rahimi 




Anda tidak perlu pening2 kepala lagi...masuk cuci tangan saja...
RBW yang telah mempunyai sarang melebihi 100 sarang @1kg ke atas mempunyai value yang sangat diri...
dengan harga yang sangat berpatutan@murah ini, ramai yang akan berebut untuk mendapatkannya...(siapa cepat, dia untung)

0 comments:

Tuesday, April 10, 2012

Sg Dua!!Another Revamp!!




Ini merupakan RBW di Sg. Dua yang dalam proses untuk di baik pulih..
Ownernya dah hampir berputus asa setelah hampir 2 tahun RBW tidak menjanjikan apa..
Walaupun ada burung walet yang masuk bermain dan menginap pada mulanya, kemudian segalanya hilang bagaikan sekelip mata entah ke mana.
Setelah di amati betul, terdapat banyak perkara yang perlu di perbaiki oleh owner RBW ini..
Ibarat seperti membuat RBW yang baru..tetapi tidak mengapa setelah berbincang, hanya beberapa perkara penting yang perlu di ubahsuai, selebihnya masih boleh diguna pakai. Terkejut saya melihatnya pada awal mula2 masuk..Dengan design yang serba tidak kena, penggunaan kayu meranti merah yang kononnya lebih baik akhirnya hanya menjadikan kayu itu berkulat malah reput.
Kayu meranti yang di ambil trus dari hutan dan kemudian di belah dan dipotong menjadi saiz 2x5, kononnya dinyatakan oleh CONsultant sebelumnya amat baik dan bagus, tapi tidak ke mana, malah menyebabkan owner terpaksa mengeluarkan belanja yang lebih lagi bagi menggantikan kesemua kayunya.
Selain itu, tatacara susunan speaker dan penggunaan alatan yang tidak bertepatan juga menjadi faktor kurang berhasilnya RBW ini. Jadi, beberapa pengubahsuaian perlu di lakukan dan telah pun dimaklumkan kepada owner. Nantikan perkembangan seterusnya kelak.
TQ

0 comments:

Malaysia to sign bird's nest deal with China

KUALA LUMPUR - Malaysia will sign a draft protocol with China to resume bird's nest export to China which was halted last year over a safety concern.
Agriculture and Agro-based Industry Minister Noh Omar was quoted by state news agency Bernama as saying on Sunday that both countries will sign the protocol as they have agreed on three key conditions in the latest negotiation.
Malaysian bird's nest exporters are required to get certifications from the Health Ministry and the Veterinary Department and an identification from the Multimedia Commission that traces the origin of the bird's nests through radio frequency to ensure that the edible bird's nests are authentic and safe for consumption.
The ministry could not confirm when the draft protocol would be signed.
Edible bird's nests, made of the secretion from the salivary glands of swiftlets, has been used traditionally in Chinese cooking for centuries.
China banned bird's nests imports from Malaysia  one of the world's largest bird's nests producers, after it found last July excessive nitrite in counterfeit blood nests, a rare kind of bird' s nests.
Noh said the ban caused Malaysia's bird's nest market price to plunge sharply.
Many traders also had difficulties servicing their bank loans, he added.

SUMBER

0 comments:

Monday, April 9, 2012

Malaysia, China to sign bird nest draft protocol

Posted on April 9, 2012, Monday
MUAR: Malaysia will sign the draft protocol on bird nest entry into China soon to resume export of the luxury item to the country which has been halted several months ago.
The Minister of Agriculture and Agro-based Industry, Datuk Seri Noh Omar said the three main conditions for the resumption of bird nest export to China had been agreed upon in the latest negotiation between the two countries.
He said among the conditions were that Malaysian bird nest exporters must have the Radio Frequency Identification certificate issued by the Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) to detect the locations of problematic bird nest using radio wave frequency.
Two more conditions, he said were the Veterinary Department’s certificate of health and the Ministry of Health’s health certificate.
“The measures are to ensure bird nest products for export to China are not only from healthy birds but the product is also safe for consumption,” he said when opening the Bakri Parliamentary Constituency Farmers’ Organisation annual general meeting at Maktab Rendah Sains MARA, Bakri, Muar here on Saturday.
He said the halt to the entry of Malaysian bird nest into China resulted in many operators facing problems.
“The market price of bird nest plunged from RM4,000 and   RM5,000 to only RM1,500 per kilogramme. Many faced problems in servicing their bank loans,” he said.
Elaborating further on the new conditions, Noh Omar said only products which met the conditions would be permitted to use the ‘Malaysia Best ‘ logo if they were to be exported.
He said the logo was also to prevent Malaysia from becoming a transit for bird nest from other countries banned from entering the market in China. — Bernama

0 comments:

Kg Gajah!! Another Successfull Revamp!!





 Rupa Asal RBW Kg. Gajah

Gambar di atas menunjukkan gambaran asal RBW Kg. Gajah.. RBW ini didirikan di atas sebuah kandang kambing dengan menggunakan atap asbestos sebagai keseluruhan strukturnya bersama-sama kayu sebagai tiang dan lantai.
Namun, atas faktor mikro habitatnya (suhu yang tinggi@panas dan kelembapan yg renda) yang tidak tepat dan tata ruang lubang masuknya (terlalu tinggi dan kecil) menyebabkan agak sukar untuk memikat burung walet masuk setelah hampir setahun lebih beroperasi.
Ini menyebabkan beberapa pengubahsuaian harus dilakukan.

Antara pengubahsuaian yang telah dilakukan:
  1. LMB(bahagian luar) telah ditukarkan kebawah bertentang dengan roving roomnya
  2. LMB(bahagian dalam) pula ditukar di sebelah kiri roving room, LMB(bahagian dalam) yang lama ditutup untuk mengelakkan cahaya yang terlalu banyak masuk.
  3. Di bahagian dalaman (nesting room) pula dibuat satu lapisan berjarak 3 kaki daripada dinding asal di mana lapisan ini dilengkapi dengan teknologi "ThermaSwift". Penggunaan "ThermaSwift" ini dapat menurunkan kadar suhu dalamannya dan meningkatkan kadar kelembapan sekaligus menstabilkan mikro habitat RBW itu mengikut mikro habitat seperti di dalam gua dan bertepatan dengan 1GP yang telah dikeluarkan.
  4. Sistem bunyi@suara nya pula di upgrade menjadi sistem "Power Sound" kami dimana menggunakan 2 suara luar dan 2 suara dalam
  5. Beberapa sarang palsu diletakkan dan penggunaan nature aroma di dalam nesting room dan pada sarang palsu tersebut.
Alhamdulillah....hasilnya sangat memberangsangkan...burung mula berkerumun bermain di persekitaran RBW dan mendekati LMB. terdapat sebanyak 8 ekor telah masuk dan tidur didalamnya selepas hampir 2 minggu beroperasi semula dengan wajah baru (revamp).

p/s:gambar atau video akan di update kemudian, xberkesempatan dengan beberapa masalah teknikal.tq

yang berminat sila hubungi:
013-22.77.0.60 Rahimi

0 comments:

Sunday, April 8, 2012

Bird Nest Plus!!!



Kegunaan :
  • Mencantikkan kulit daripada segalam masalah yang berkaitan kulit ( jerawat & jeragat )
  • Pengambilan semasa kehamilan dapat mengurangkan rasa sakit pada punggung dan mempercepatkan proses penyembuhan setelah melahirkan bayi, pembentukan badan serta memperbaiki tisu yang rosak
  • Untuk Orang Berumur, pemakanan secara teratur dapat menguatkan urat dan tulang serta meningkatkan daya tahan tubuh terhadap penyakit
  • Membaiki sistem pernafasan dan sangat baik bagi mereka yang menghidapi ASMA & BATUK!
Kandungan :
  1. Sarang Burung Walet
  2. Serbuk Mutiara
  3. Kolagen
  4. Stevia
  5. Madu
Cara Penggunaan :
  • 1 sudu pagi sebelum sarapan dan 1 sudu sebelum tidur
NOTE!!! Sudu Besi TIDAK sesuai digunakan

Harga : RM 78 (tidak termasuk postage)

yang berminat sila hubungi :
013-22.77.0.60 Rahimi

0 comments:

Walit Plus - IQ





Kegunaan :

  • Membantu Meningkatkan Kecergasan
  • Meningkatkan Kemampuan Minda
  • Meningkatkan Daya Tahan Badan dan Kesihatan Secara Menyeluruh
  • Membantu Penyerapan Nutrisi pada setiap makanan
  • Meningkatkan Daya Tumpuan
  • Meningkatkan Daya Ingatan
Kandungan :
  1. Sarang Burung Walet
  2. Serbuk Mutiara
  3. Kismis
  4. Kolagen
  5. Stevia
  6. Madu
  7. Za'faran
Cara Penggunaan :
  • 1 sudu pagi sebelum sarapan dan 1 sudu sebelum tidur
NOTE!!! Sudu Besi TIDAK sesuai digunakan

Harga : RM 168 (tidak termasuk postage)

Yang berminat sila hubungi :
013-22.77.0.60 Rahimi

0 comments:

Walit Plus - Mirifica!!!






Kegunaan:

  • Membesarkan Saiz Payudara
  • Menegangkan Payudara
  • Mencantikkan Payudara
  • Menyihatkan Rambut
  • Membekalkan Hormon Estrogen
  • Mengurangkan Kesakitan dibahagian Dada
Kandungan:
  1. Sarang Burung Walet
  2. Serbuk Mutiara
  3. Kolagen
  4. Stevia
  5. Madu
  6. Peuraria Mirifica
Cara Penggunaan :

  • 1 sudu pagi sebelum sarapan dan 1 sudu sebelum tidur
NOTE!!! Sudu Besi TIDAK sesuai digunakan

Harga : RM 168 (tidak termasuk postage)

Yang berminat sila hubungi :
013-22.77.0.60 Rahimi

0 comments:

Walit Plus - Butea Superba!!!





" Butea Superba merupakan sejenis ubi ajaib yang sijumpai di kawasan utara Thailand"

Kegunaan :

  • Membesarkan dan memanjangkan saiz diameter zakar
  • Meningkatkan kepuasan seksual
  • Memulihkan saluran-saluran darah dan urat saraf di zakar seperti Copora Cavernosa dan Corpus Spongiosum

Kandungan :
  1. Sarang Burung Walet
  2. Serbuk Mutiara
  3. Kolagen
  4. Stevia
  5. Madu
  6. Cordyceps
  7. Tian Qi
Cara Penggunaan :

  • 1 sudu pagi sebelum sarapan dan 1 sudu sebelum tidur
NOTE!!! Sudu Besi TIDAK sesuai digunakan

Harga : RM 168 (tidak termasuk postage)

Yang berminat sila hubungi :
013-22.77.0.60 Rahimi

0 comments:

Walit Plus M7!!







Kelebihan / Kebaikan :

  • Peredaran Darah yang teratur
  • Meningkatkan Tenaga Seksual
  • Baik untuk Masalah Sirosis
  • Sistem Kardiovaskular yang baik
  • Membaik pulih Luka dan Parut
  • Masalah lumpuh anggota badan

Kandungan :
  1. 2 Sarang Burung
  2. Tian Qi
  3. Ginseng
  4. Cordyceps
  5. Q-10
  6. Rock Sugar
Cara Penggunaan :
  • 1 sudu pagi sebelum sarapan dan 1 sudu sebelum tidur
NOTE!!! Sudu Besi TIDAK sesuai digunakan

Harga : RM 360 (tidak termasuk postage)

Yang berminat sila hubungi :
013-22.77.0.60 Rahimi

0 comments:

PROMOSI !!!Ayuh dapatkan sekarang!








PROMOSI!!!

Kepada yang berminat boleh hubungi: 013-22.77.0.60 Rahimi


0 comments:

Saturday, April 7, 2012

Shop Lot

HARGA BAGI PENGUBAHSUAIAN DI SEMENANJUNG

Renovation Rumah Kedai jadi RBW:
(Shoplot mesti dilihat dahulu)

1tgkt = RM30,000
2tgkt = RM50,000
3tgkt = RM70,000


Note: complete set of building, power sound of sound system, 4channel cctv(add up rm 1000 to upgrade 8 channel cctv), ultra sonic humidifier

MARKED: Harga tertakluk mengikut harga bahan binaan semasa dan urusan infrastruktur dan kemasukan elektrik adalah tanggungjawab tuan tanah.

0 comments:

Pakej 4 - Sound System Installation

HARGA BAGI PEMASANGAN DI SEMENANJUNG

Sound System Installation for RBW:

Pakej 4 (budget sound) spec:-
1 amplifier
1 suara luar
1 suara dalam
budget tweeters

Price = rm2,800.00

MARKED: Harga tertakluk mengikut harga bahan binaan semasa dan urusan infrastruktur dan kemasukan elektrik adalah tanggungjawab tuan tanah.

0 comments:

Pakej 3 - Sound System Installation

HARGA BAGI PEMASANGAN DI SEMENANJUNG

Sound System Installation for RBW:

Pakej 3 (simple sound) spec:-
2 amplifier
1 suara luar
1 suara dalam
Standard tweeters

Price = RM 4,800.00

MARKED: Harga tertakluk mengikut harga bahan binaan semasa dan urusan infrastruktur dan kemasukan elektrik adalah tanggungjawab tuan tanah.

0 comments:

Pakej 2 - Sound System Installation

HARGA BAGI PEMASANGAN DI SEMENANJUNG

Sound System Installation for RBW:

Pekje 2 (standard sound) spec:-
3 amplifier
1 suara luar
2 suara dalam
Hexagon
Standard Tweeters @ Cluster tweeters

Price = RM 7,800.00

MARKED: Harga tertakluk mengikut harga bahan binaan semasa dan urusan infrastruktur dan kemasukan elektrik adalah tanggungjawab tuan tanah.

0 comments:

Friday, April 6, 2012

Pakej 1 - Sound System Installation

HARGA BAGI PEMASANGAN DI SEMENANJUNG
 
Sound System Installation for RBW:

Pakej 1 (power sound) spec:-
4 amplifiers
1 suara tarik
2 suara luar
2 suara dalam
Bazooka / Hexagon
Chandelier & Cluster speaker@tweeters
Tweeters tarik

Price = RM11,800.00

MARKED: Harga tertakluk mengikut harga bahan binaan semasa dan urusan infrastruktur dan kemasukan elektrik adalah tanggungjawab tuan tanah.

0 comments:

Pakej 2 - RBW Persendirian

HARGA BAGI PROJEK INDIVIDU (AREA SEMENANJUNG)

Pakej 2:

RBW 20'X40'X2tgkt = RM108,000
RBW 20'X40'X3tgkt = RM168,000

Note: complete set of building, power sound of sound system, 4channel cctv(add up rm 1000 to upgrade 8 channel cctv), ultra sonic humidifier


MARKED: Harga tertakluk mengikut harga bahan binaan semasa dan urusan infrastruktur dan kemasukan elektrik adalah tanggungjawab tuan tanah.

0 comments:

Pakej 1 - RBW Persendirian

HARGA BAGI PROJEK INDIVIDU: (AREA SEMENANJUNG)

Pakej 1:

RBW 20'x70'x1tgkt = RM108,000
RBW 20'x70'x2tgkt = RM208,000
RBW 20'x70'x3tgkt = RM308,000

Note: complete set of building menggunakan teknologi "ThermaSwift", power sound of sound system, 4channel cctv(add up rm 1000 to upgrade 8 channel cctv), ultra sonic humidifier



MARKED: Harga tertakluk mengikut harga bahan binaan semasa dan urusan infrastruktur dan kemasukan elektrik adalah tanggungjawab tuan tanah.

0 comments:

Bersama Memantapkan Industri Sarang Burung Walet

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah..akhirnya apa yang dihajati dapat direalisasikan bersama....
Atas persetujuan bersama Pihak Secret Walet Resources & Swiftlet Dream Services berbesar hati untuk bersama-sama bergabung dan berpadu tenaga dalam memartabatkan lagi industri walet ini untuk rakyat disegenap pelosok negara. Dengan kepakaran dan pengalaman kedua-dua pihak, diharapkan lagi dapat membantu mempertingkatkan industri ini melalui penyelidikan-penyelidikan yang berterusan.

Dengan sikap bersatu padu dan bekerjasama ini, dapat mengeratkan lagi silaturahim sesama pengusaha,kontraktor mahupun consultant dan sekaligus memudahkan perjalanan industri ini. Kami juga berharap agar apa yang kami lakukan ini boleh menjadi contoh kepada pihak lain supaya dapat bersatu ibarat seberkas lidi yang diikat bersama agak susah untuk dipatahkan berbanding sebatang lidi yang terlalu mudah untuk dikepak patah dan rapuh..

Kami juga berharap agar doa anda semua bersama-sama dengan kami supaya dapat terus mengembeling tenaga, kudrat dan kepakaran serta pengalaman yang kami ada dalam membantu anda dan negara untuk meningkatkan lagi industri ini dengan lebih hebat dan mantap..amin...

Sekian, Terima kasih...



0 comments:

Thursday, April 5, 2012

China lifts import ban on bird's nests from Malaysia

GOOD NEWS: Nitrate content must not exceed 30 parts per million

.
Prime Minister Datuk Seri Najib Razak making a courtesy call on Guangxi province party secretary Guo Shengkun (right) in Nanning yesterday. Bernama pic
CHINA is prepared to lift the ban on the export of Malaysia's birds nest, provided its nitrate content does not exceed 30 parts per million (PPM).
Prime Minister Datuk Seri Najib Razak said the good news was conveyed to him by his Chinese counterpart, Wen Jiabao, during their bilateral meeting here.
"The nitrate level in bird's nest from Malaysia is not acceptable to China," Najib said before returning to Kuala Lumpur after a one-day working visit here.
He said the requirement imposed by the Chinese government would be conveyed to bird's nest operators in Malaysia.
In the meeting with Wen, Najib conveyed AirAsia's plan to introduce a flight to Nanning to boost trade and improve people-to-people ties between the countries.
The Chinese government supports the plan and will help AirAsia on the commencement of flights.
The two leaders agreed on the need to intensify programmes involving youth in Malaysia and China.
Najib said Youth and Sports Minister Datuk Ahmad Shabery Cheek would lead a delegation of 150 youth leaders from Malaysia to visit China this month.
Najib, who arrived here at 1am yesterday with his wife, Datin Seri Rosmah Mansor, had a packed itinerary during his visit.
He began the day by receiving a courtesy call by Guangxi province party secretary Guo Shengkun and Governor Ma Biao at the Marriott Hotel.
This was followed with the meeting with Wen at the Li Yuan Resort, where they discussed matters of mutual interest as well as regional and global issues. It was the third meeting between the two leaders over the last 12 months since Wen's visit to Kuala Lumpur in April last year. They met again in the southern capital of Guangzi province five months ago during the China-Asean Exhibition.
Their meeting was cordial, reflecting the commitment by both leaders to boost economic cooperation between both countries.
Present at the meeting were International Trade and Industry Minister Datuk Seri Mustapa Mohamed and special envoy to China Tan Sri Ong Ka Ting.
After the meeting, the two leaders witnessed the signing of agreement for the China-Malaysia Qinzhou Industrial Park project between Qinzhou Development (Malaysia) Consortium Sdn Bhd and China's Qinzhou Jingu Investment Co Ltd.

0 comments: